‘Morocco Carp Fishing’ Organisatie – Algemene informatie   (sept. 2018 / sept. 2019)

 

Alle maaltijden (traditionele Marokkaanse keuken, met, af en toe, een ‘Westers tintje”), zijn prijs inbegrepen.

Boot en dieptemeter zijn prijs inbegrepen.

Elektrische motoren kunnen worden gehuurd en zijn dus niet prijs inbegrepen.
De huurprijs voor een elektrische motor (bijhorende dagelijkse batterij service inclusief) bedraagt € 12,5 per visdag. (€ 100 voor 8 visdagen).
(Elektrische motoren dienen op voorhand te worden besteld, bij het vastleggen van de boeking)

De wil om al het mogelijke te doen om voor jou een fantastische ervaring en onvergetelijke visvakantie te organiseren en de bereidwillige en vriendelijke medewerking van al onze ‘Morocco Carp Fishing’ – medewerkers, is prijs inbegrepen.

Het vliegticket is niet prijs inbegrepen.

Je kan zelf de tickets bestellen (indien je zelf niet zo goed op de hoogte bent, kun je dit het beste doen via een reisbureau) of, als je wil, kan de Morocco Carp Fishing -vertegenwoordiger, voor jou, de goedkoopste tickets, voor de door jou opgegeven periode, opzoeken (en bestellen) (dit is een gratis service).

Er kan gevlogen worden van af de luchthavens van Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Charleroi. Vliegmaatschappijen die vluchten hebben op Casablanca en/of Marrakech van af bovenvermelde vertrekplaatsen zijn: Royal Air Maroc, Transavia, Ryan Air, Air Arabia en JetairFly.
Vliegtuigprijzen, heen en terug samen, schommelen momenteel tussen de € 100 en € 250 per persoon, afhankelijk van voor-welke-periode je boekt (en vooral, hoeveel tijd op voorhand…). Indien je zelf vluchten boekt, altijd van/naar Casablanca of Marrakech. Dit i.v.m. het transport van/naar de luchthaven van/naar het meer.

Het transport van en naar de luchthaven Casablanca en Marrakech is niet volledig in de prijs inbegrepen. Naar aanleiding van de hoge brandstofprijzen wordt er een supplement aangerekend van € 20 (per rit) van en naar de luchthaven van Casablanca (duurtijd 2u15) en een supplement van € 30 (per rit) van en naar de luchthaven van Marrakech (duurtijd 4u).

(Dit supplement is te verdelen over het aantal passagiers in de taxi).

Tip: Aangezien de reistijd van Casablanca naar het meer, via de nieuwe autostrade, ‘slechts’ 2u15 bedraagt (voor Marrakech naar het meer, bedraagt de reistijd 4u), raden wij aan om een vliegticket te boeken naar/van Casablanca. Alzo vermindert men de reistijd met bijna 2u.

Tip: Sinds een paar jaren is er nu ook een vliegveld in Beni Mellal, op 30 min rijden van het meer. Royal Air Maroc heeft verbindingsvluchten van Casablanca naar Beni Mellal, elke dinsdag en donderdag. Terugvluchten, Beni Mellal naar Casablanca, zijn beschikbaar, elke woensdag en vrijdag. Indien men deze vluchten combineert met een vlucht van Royal Air Maroc, vanuit Amsterdam of Brussel (overstappen in Casablanca), dan bedraagt de prijs voor één enkele vlucht Amsterdam (of Brussel) naar Beni Mellal (en omgekeerd) € 125 à € 145 per persoon. Dit traject is door onze Morocco Carp Fishing vertegenwoordiger getest en ‘uitstekend geregeld’ bevonden…

Na dat je contact hebt genomen met de ‘Morocco Carp Fishing’ – vertegenwoordiger van jouw land, krijg je de door jou gewenste datum(s), (indien nog vrij), 4 weken ‘in optie’.
Je boeking staat vast, van af het moment dat de voorschotten (€ 50 pp), doorgestort zijn. (De voorschotten zijn niet ‘terugstortbaar’)
Indien de voorschotten niet binnen de 4 weken worden doorgestort, kan je opnieuw een datum aanvragen en (indien nog vrij), krijg jij die datum opnieuw 4 weken ‘in optie’.

Er kan geboekt worden op eender welke aankomst –en vertrekdatum, in overleg met de vertegenwoordiger van jouw land.
(Er wordt dus niet gewerkt met ‘vaste periodes’).

Tip: Het is meestal, financieel erg aantrekkelijk, om eerst de prijzen en vluchtschema’s van de verschillende vliegmaatschappijen te controleren, alvorens de uiteindelijke exacte datums vast te leggen.

Er kan geboekt worden voor 7 (vis)dagen (dit is het minimum), 8, 9, 10 ,11, 12, 13 of 14 dagen.

Prijzen (geldig van september 2018 t/m september 2019):

7   dagen : 500 euro.
8   dagen : 550 euro.
9   dagen : 620 euro.
10 dagen : 690 euro.
11 dagen : 760 euro.
12 dagen : 830 euro.
13 dagen : 900 euro.
14 dagen : 970 euro.

De prijs voor vergezellende personen die niet vissen, bedraagt 3/5 van de prijs voor wel vissende personen.

De prijs voor Uw verblijf wordt berekend aan de hand van de beginnende en- eindigende visdag. Een eventueel hotelverblijf (meestal eerste en/of laatste nacht), dient door de klant zelf betaald te worden. (Te betalen tijdens het afrekenen van de zogenaamde extra’s, op de laatste dag vóór vertrek). De prijs bedraagt € 25, per overnachting, per persoon. (Ontbijt inbegrepen, warme maaltijd, niet inbegrepen).

Het nieuwe hotel waar ‘Morocco Carp Fishing’ mee samenwerkt heet Hotel ATAIR en bevindt zich op ongeveer 9 km van het basiskamp.

Bijvoorbeeld: Je komt aan op een zaterdag namiddag (of avond). Je wordt naar het hotel gebracht, waar je een warme maaltijd nuttigt en overnacht. Zondag ’s morgens, na het ontbijt, wordt je naar het meer gebracht om te beginnen vissen. De volgende week, zondag namiddag, stop je met vissen en wordt je, in de vooravond, terug naar het hotel gebracht. Je neemt een warme maaltijd en overnacht in het hotel. Maandag morgen, na het ontbijt, wordt je terug naar de luchthaven van Marrakech of Casablanca gebracht.
De prijs voor Uw vistrip wordt dan als volgt berekend: vissen van zondag t/m zondag, een 8 visdagen –arrangement.
Uw totale reistijd is dan 10 dagen. (Aankomst dag + 8 visdagen + vertrek dag).

Diegenen die na het vissen rechtstreeks naar de luchthaven willen gebracht worden hebben de mogelijkheid zich te douchen, ter plaatse aan het meer.

Voor een volledig overzicht van alle prijzen en prijsberekeningen,
gelieve, vrijblijvend, jouw Morocco Carp Fishing – vertegenwoordiger (voor België en Nederland) te contacteren:

Stefaan Bleyenberg: e-mail adres stefaan.bleyenberg@radioholland.com
Marc Vergauwen: e-mailadres marc.vergauwen@hotmail.com

Bij aankomst op het vliegveld van Casablanca (of Marrakech) wordt je opgepikt door iemand van de organisatie (met een bordje ‘Morocco Carp Fishing’). Daarna gaat het richting Lac Ait Messaoud met een taxi. Afhankelijk van het uur op de dag en de situatie, wordt je al dan niet naar het hotel of direct naar het meer gebracht.

Indien je naar het hotel werd gebracht (en niet rechtstreeks naar het meer): Vroeg, in de volgende morgen, na het ontbijt, word je naar het meer gebracht. Daar aangekomen, wordt je voorzien van al je hengelmaterialen en laatste informatie, zodat je een stek kan kiezen. Per boot wordt je daarna naar je stek gebracht. Eenmaal aangekomen op je stek, zal onze medewerker de tenten (bivy’s) en de schaduwconstructie opzetten.

Indien je rechtstreeks naar het meer werd gebracht: Ter plaatse aangekomen, word je voorzien van al je hengelmaterialen en laatste informatie, zodat je een stek kan kiezen. Per boot wordt je daarna naar je stek gebracht. Eenmaal aangekomen op je stek, zal onze medewerker de tenten (bivy’s) en de schaduwconstructie opzetten en wordt je voorzien van een avondmaaltijd. Aangezien dit geen volledige visdag is wordt er slechts € 25 aangerekend voor deze ‘direct naar het meer’-service.

Iedereen krijgt mee (per twee personen):

 • Een kookvuur (groot) + gasfles (groot) + een kookvuur (klein) + koelbox (eten) + een schaduw constructie + een grote kookpot (voor partikels) + een grote plastieken kuip (bewaring en weken van partikels) + een boot met dieptemeter + 2 reddingsvesten + een chemisch toilet + een tafel en 2 stoelen.
 • Een schepnet + onthaakmat
 • Een volledige set ‘eetgerei’ + een pot en een pan en een ketel + bakolie + zout en peper + 2 glazen en 2 koppen + specerijen en ‘instant’ koffie, suiker en melkpoeder + afwasmiddel.

Iedereen krijgt mee (per persoon):

 • 3 hengels + tent + bedchair
 • 6 hengelsteunen of een ‘rod pot’ met ‘buzzer bars’ (zoals je verkiest)

De medewerkers van de organisatie komen elke dag minstens 1 keer langs en brengen je een warme maaltijd, vers voedsel en eventuele ‘extra’ bestellingen.       De koelbox(en) word(t)(en) elke dag voorzien van vers ijs.

Tevens wordt er telkens gevraagd of je nog iets ‘speciaals’ of ‘extra’ nodig hebt, dat wordt dan (in de mate van het mogelijke) meegebracht tijdens de volgende ‘levering’. Deze leveringen worden, in de meeste gevallen, per boot uitgevoerd.

Vissers die willen veranderen van stek, kunnen dit melden aan de organisatie. Indien de interne organisatie het toelaat, zullen zij dan, in de loop van de volgende dag, verkast worden. (In principe kan men naar elke stek verkassen die niet bezet is).
De eerste keer verkassen is gratis.

Verkrijgbaar, maar niet in de prijs inbegrepen:

 • Water (flessen van 1,5 liter)
  • Coca Cola (flessen van 1 liter)
  • Bier (pils) is verkrijgbaar in blikjes van 33 cl (te bestellen bij aankomst)
  • Maïs is beschikbaar in zakken van 50 kg (35 euro)
  • Marokkaanse wijn (te bestellen bij aankomst)
  • Sigaretten (Marlboro Red), 200 stuks per slof
  • Whisky (fles 70 cl)
  • Ricard 45° (fles 70 cl)
  • Atlas-Boilies (vanaf 1 juli 2012, standaard met toevoeging van vismeel)
  • Chick peas (kikker erwten)
  • Lood (enkel type ‘swivel’) (120 en 170 gr)
  • T-shirt en Polo ‘Morocco Carp Fishing’. (M / L / XL / XXL / XXXL)

Als er iets écht dringend is, kun je (van op je stek) altijd de organisatie contacteren (base camp) met je mobiele telefoon. Je krijgt bij aankomst de telefoonnummers van de medewerkers in het basiskamp. Zij zullen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk het gevraagde ter beschikking hebt, binnen de mogelijkheden van de organisatie.

Hengelmateriaal zelf mee te brengen:

 • Molens, beetverklikkers, ‘indicators’ en een materiaaldoos om onderlijnen te
 • Slaapzak
 • Karper bewaarzak(ken) + een unster + weegzak
 • Afdroog handdoek(ken)

Handig om weten: In geval van nood…(of als je iets vergeten bent)…alle spullen die normaal gezien in je tacklebox zitten, zijn ook verkrijgbaar, in het basiskamp.

Tips:

 • Om het gewicht in je koffer te beperken, kun je het beste je lood kopen bij Morocco Carp Fishing. Graag op voorhand, bij de boeking, te bestellen, dan zorgen wij ervoor dat het bestelde lood voor je klaarligt. (swivel lood van 120 of 170 gr.)
 • Vraag aan jouw ziekteverzekering om informatie en stel je ‘in regel’, om, in geval van ziekte of lichamelijk letsel, zonder problemen te kunnen worden geholpen door de medische diensten in Marokko.
 • Neem je slaapzak mee als tweede stuks bagage (indien toegelaten door de vliegmaatschappij)

Opgelet:

 • Stop je molens en beetverklikkers (alsook de rest van je hengelspullen) in de ‘hoofdbagage’. (Niet in de handbagage!) (Soms wordt er, op de luchthaven, moeilijk over gedaan…)
 • Neem geen Kemp zaad (hennepzaad) mee! (Dat kan grote problemen geven, in Marokko)

Hoewel er zich, sinds de oprichting van ‘Morocco Carp Fishing’, in 2007, nog geen noemenswaardige ongelukken of ziektegevallen hebben voorgedaan, wil ‘Morocco Carp Fishing’ graag Uw aandacht voor het volgende:

“Morocco Carp Fishing, kan nooit verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen, lichamelijke of materiële letsels, verlies van goederen of foutief gebruik van de ter-beschikking-gestelde goederen.”

Wij raden onze klanten aan, indien zij dit wensen, om een persoonlijke reisverzekering af te sluiten.

Ongetwijfeld heb je meer vragen dan dat er antwoorden in deze samenvatting staan. Gelieve, jouw Morocco Carp Fishing – vertegenwoordiger, vrijblijvend, te contacteren a.u.b.

Jouw Morocco Carp Fishing – vertegenwoordigers, voor België en Nederland, zijn:

Stefaan Bleyenberg: e-mailadres stefaan.bleyenberg@radioholland.com
Marc Vergauwen: e-mail adres marc.vergauwen@hotmail.com

Dank U.